Trainingscentrum

De Regenboog

Introductietraining

Telefoon: 0629492293

E-mail: regenboogtrainingen@gmail.com

Verbindende Communicatie

Wat is het?
Verbindende Communicatie is gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Deze ontwikkelde het communicatiemodel van Non Violent Communication (NVC).  Dit model brengt het oproepen van geweld door communicatie terug tot een minimum.

Waarom Verbindende Communicatie?
Dit communicatiemodel geeft inzicht in jezelf en in de ander met empathie als uitgangspunt. Uiten op een manier die veilig is en nabijheid oproept, schept de diepgang en verbinding die belangrijk zijn. Het geeft tevens handvaten om conflicten op te lossen met respect en erkenning van ieders behoefte en vindt daarbij mogelijkheden om schijnbaar tegenstrijdige behoeften te vervullen.

Hoe doe je dit?
Verbindende Communicatie  baseert zich op de volgende vier stappen:  waarnemen, gevoel, behoefte, verzoek. De intentie is, om met mededogen en nieuwsgierigheid naar de ander en mijzelf te luisteren. Je zou Verbindend Communiceren kunnen leren door er veel over te lezen en het in je directe omgeving in de praktijk te brengen. Een andere mogelijkheid is: ervaren en leren door in een veilige omgeving met anderen te oefenen.

Trainingsdag Verbindende Communicatie
De eerste stap op weg naar Verbindend Communiceren, is een tweedaagse training om kennis te maken met het vierstappen model en te ervaren wat dit met je doet. Tijdens deze dagen doen we oefeningen, rollenspelen en verhalen die het geheel ondersteunen en het model hanteerbaar maken. 

Waarom doe ik het?                                                                           
Verbindende Communicatie ondersteunt mij in mijn gezinsleven, in mijn werk en in allerlei situaties waarin het spannend is. Het geeft mijn contact met anderen de kwaliteit waarvan ik blij word. En dit geef ik graag door omdat verrijken van het leven, mij verrijkt in mijn persoonlijke groei.

Contact: