Trainingscentrum

De Regenboog

Voorbij straffen en belonen

Telefoon: 0629492293

E-mail: regenboogtrainingen@gmail.com

Belonen en straffen

Belonen en straffen lijkt een vanzelfsprekend onderdeel van onze samenleving. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt gestraft. Wie uitmunt in het voldoen aan de eisen en verwachtingen van de ander, krijgt een beloning.

Dat geldt in de opvoeding, op school, op het werk, in de zakenwereld, ons rechtssysteem en bij alle andere situaties die hiërarchisch geordend zijn.  

Door straf of beloning in het vooruitzicht te stellen, lijken we te bereiken wat we graag willen. Maar is dat wel zo??

Hoe komt het, dat het soms beperkt of zelfs averechts werkt?
Dat straffen en beloningen steeds groter moeten worden om te werken?
Weten we nog wel waar het ons werkelijk om gaat?
Worden we echt blij als een ander met tegenzin doet wat wij willen?
Ervaren we keuzevrijheid?
Hoe is het gesteld met de gelijkwaardigheid?

Tijdens de workshop, in samenwerking met Gonnie Bas, ontdekken we op welke terreinen in ons leven we gebruik maken van belonen en straffen. En hoe subtiel dat soms gebeurt. We gaan ervaren hoe we zelf reageren op straf en beloning.

Wat doet het met ons? Is het motiverend of misschien juist niet?

We oefenen  met Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Daarmee leren we om te zien waar het onszelf en de ander werkelijk om gaat en hoe we duidelijk kunnen maken wat we graag willen zonder dwang en (subtiele) manipulatie te gebruiken.

Ervaar zelf, dat er alternatieven voor straf en beloning bestaan.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die belonen en straffen inzet om zijn/ haar doel te bereiken en op zoek is naar een  manier om gehoord te worden en tot een oplossing te komen die voor alle partijen werkt.

Kennis van Geweldloze Communicatie is niet vereist. Meer informatie hierover zie agenda of neem contact op met Anke of Gonnie Bas. Voor info over de cotrainster Gonnie Bas zie www.eszentie.nl.

Contact: