Trainingscentrum

De Regenboog

Meer over Anke de trainster

Anke van Mourik is geboren in Utrecht op 05-08-1956, in deze stad opgegroeid en na de middelbare school is de opleiding HBO-Jeugdwelzijn met een diploma afgesloten. Na wat zijsprongen (chauffeur voor een taxibedrijf, tuinonderhoud/aanleg en vrijwilligers werk bij thuishulp centrale en de centrale voor pleeggezinnen) heeft zij een paar jaar als peuterleidster gewerkt bij de Vrije School Utrecht. In die periode heeft Anke 3 kinderen gekregen en vrijwilligers werk gedaan op de Vrije School. Sinds 1998 beheert zij een minicamping samen met haar ex-partner en woont nu samen met haar jongste zoon, een hond, 2 katten.

Sinds 2002 was Anke geïnteresseerd in Geweldloze Communicatie en nam deel aan een Comcafé en oefencirkel/groepen. Zij las er boeken over en volgde diverse Nederlandstalige en internationale trainingen in Geweldloze Communicatie. In 2009 heeft ze de twaalfdaagse training Train de Trainer afgesloten. Deze werd gegeven door Jan van Koert en Martin van der Meulen. Tevens volgde ze in het zelfde jaar in Zwitserland een tiendaagse Intensive International Training gegeven door Marshall Rosenberg, Marianne Göthlin en Klaus Karstädt.

In 2010 werd Anke geïnspireerd door Dominic Barter en Restorative Circles, een mediation vorm ontwikkelt door hem in Brazilië. Ze volgde bij hem een 5-daagse training in februari in Bremen en een 2-daagse in januari 2011 in Amsterdam. Om zo breed mogelijk geschoold te zijn in mediation, volgde Anke in 2012 de NVC mediation jaartraining bij Jan van Koert en Christiaan Zandt en als 2ejaars de jaartraining in 2013.

In 2009 is Anke gestart met het geven van trainingen in Verbindende Communicatie, waarvan drie introductietrainingen, twee themadagen en in 2010 is ze gestart met een oefencirkel maandelijks en een tweewekelijks Comcafé. Sinds september 2009 begeleid ze een telefonische oefencirkel voor mensen die niet naar een training kunnen komen door ziekte of beperking.
Verder coacht ze een bestuur en bemiddelt  bij conflicten via Buurtbemiddeling en Restorative Circles voor meer informatie: www.restorativecircles.org.

Zij leeft vanuit een positieve levenshouding en haar doel is om te leren en te groeien in bewustzijn om verbinding te ervaren met alles wat Is.

 

The light by which we see in this world, comes out from the soul of the observer.

Ralph Waldo Emerson

Telefoon: 0629492293

E-mail: regenboogtrainingen@gmail.com

“Geweldloze communicatie brengt me dichter bij mezelf en de ander, omdat het mijn inzichten in beiden vergroot. In het contact ervaar ik respect en diepgang”.